واژه « سمعک » کلمه ای عربی می باشد که وارد زبان فارسی شده است و در زبان ما رواج یافته است . معادل آن در زبان فارسی « گوش افزار » است اما کمتر کسی این نام را می داند و از آناستفاده می کند . سمعک یک وسیله ی بسیار مهم برای بالا بردن و تقویت امواج صوتی محسوب می شود که برای بهتر شنیدن از آن استفاده می شود و با توجه به تجویز پزشک مورد استفاده قرار می گیرد. لازم به توضیح است واژه سمعک در زبان انگلیسی « هیرینگ ایدز » می باشد . گرچه الکساندر گراهام بل مخترع تلفن بوده است اما وی کارها و فعالیت هایی نیز در زمینه پزشکی انجام داده است. یکی از آن ها ، تلاش برای ساختن سمعک بوده است. مشوق الکساندر گراهام بل برای ابداعات پزشکی، پدر او بود که از پزشک های متخصص فیزیولوژی صدا و ناشنوایان و شهر اسکاتلند بوده است . گرچه گراهام بل با تمام تلاشی که کرد فقط تنوانست راه ساخت سمعک را پیش بگیرد و فقط اطلاعاتی بسیار مهم در مورد آن به جهان بشر ارائه نماید. اما دانشمندی به نام هاچینسون در سال 1390 میلادی با استفاده از اطلاعات گراهام بل ، سمعک را ساخت و به نام خود ثبت نمود.
داخل سمعک ها پیچیدگی زیادی نداشته و از طراحی ساده ای تشکیل شده است. هر سمعک با هر نوع و مدلی که باشد، دارای سه بخش اصلی می باشد که عبارتند از: میکروفون، تقویت کننده و بلندگو.
سه قسمت فوق الذکر در همه ی سمعک های موجود در بازار وجود دارند و در صورتی که هر یک از سه مورد بالا را نداشته باشند عملکرد سمعک از بین می رود و دیگر نمی توان آن را سمعک نامید.
ابتدا میکروفون موجود در سمعک اصوات را دریافت نموده و بعد از دریافت ، به صورت سیگنال های الکتریکی تبدیل شده و بعد از تقویت شدن ، از راه بلندگو به گوش فرد ناشنوا می رسد . شایان توجه است امروزه سمعکها دارای انواع مختلف و برندهای گوناگونی هستند . یکی از آنها سمعک AM است . در ذیل در مورد این سمعک و کاربرد های آن بیشتر توضیح خواهیم داد.
هم اکنون ۹۸ درصد سمعکهای موجود در بازار های جهانی توسط 6 کمپانی بزرگ تولید می شود که عبارتند از :
گفتنی است که خوشبختانه هر 6 کمپانی بزرگ در ایران دارای نمایندگی هستند؛ از اینرو انواع متنوعی از سمعک ها در رنگها و شکل های مختلف در بازار ایران در دسترس مردم است. متخصصین شنوایی سنجی می تواند یک یا چند نوع از آنها را بر اساس عواملی مانند سطح کم شنوایی ، ترجیحات زیبایی ، نیازهای سبک زندگی و بودجه به افراد معرفی کند.
خوب است بدانید سمعک های AM زیر مجموعه ای از سمعک های تولید شده در کمپانی سمعک زیمنس آلمان بوده که طیف گسترده ای از سمعک ها را تولید می نماید. این سمعک ها از نوع داخل گوش، پشت گوش، داخل کانال یا حتی نامرئی هستند. یکی از ویژگی های منحصر به فردی که این نوع سمعک ها دارند، قابلیت اتصال آن ها به تلفن همراه به صورت بی سیم است.
الف) سمعک پشت گوشی AM : سمعک پشت گوشی (BTE) در سه نوع طراحی شدهاند . استفاده از آنها ساده ، راحت و قابل اعتماد است . این سعمکها را می توان به سادگی در پشت گوش جای داد و محکم نمود . انواع این مدل سمعک عبارتند از :
ب) سمعک های داخل گوشی AM: با ارائه فناوری شنوایی اثبات شده، سمعک داخل گوشی راه حلی متمایز و قابل اطمینان برای لذت بردن از شنوایی طبیعی است. گفتنی است این مدل سمعکها در دو نوع تولید می شوند :
✅ارزیابی شنوایی
✅ مشاوره و تجویز سمعک توسط متخصص شنوایی در منزل
در ایام نوروز و تعطیلات سال جدید میتوانید مشاوره آنلاین و تلفنی با خانم دکتر قاسمی داشته باشید. جهت هماهنگی به شماره واتس آپ ۰۹۳۳۰۴۸۱۶۳۹ پیام ارسال نمایید.
✅مشاوره کودک و خانواده
✅اختلالات یادگیری
✅اختلالات گفتار و زبان
✅مشکلات وسواس و اضطراب
✅مشاوره آنلاین با شهرستانها و خارج از کشور
✅ و ...
1 Comment
واقعا تعریف این سمعک رو خیلی شنیدم باید سمعک خیلی باکیفیتی باشه