انواع سمعک عینکی چیست؟

سمعک عینکی نام نوعی سمعک است که در دهۀ 50 میلادی تولید شده است. گفتنی است این نوع سمعک بر روی دسته عینک طراحی شده است تا برای بیمارانی که هم مشکل بینایی دارند و هم مشکل شنوایی، کاربرد داشته باشد. از آنجایی که با پنهان کردن سمعک بر روی دسته عینک، ظاهر خوشایندی ایجاد می‌شود، این سمعک توانسته است طرفداران خاص خود را داشته باشد. سمعک عینکی برای کودکان کم‌ شنوا که گذاشتن سمعک‌‌های داخل ‌گوشی و بیرون‌ گوشی بسیار دشوار است انتخاب مناسبی محسوب می‌شود. لازم به توضیح است در سمعک عینکی همه قطعات سمعک بر روی دسته عینک جاسازی شده اند  میکروفن در انتهای سمعک قرار گرفته است و دریافت‌ کننده صدا ( یا به ‌اصطلاح رسیور ) بر روی بخش مسطح دسته عینک تعبیه شده است.

سمعک عینکی

جهت مشاوره و خرید سمعک عینکی شما میتوانید با کارشناسان ما در کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید

امروزه در بازار، انواع سمعک‌های عینکی پیشرفتۀ دیجیتال و هوشمند وجود دارد مانند سمعک ‌های عادی که قابلیت تنظیم و دریافت هوشمندانه صداها را در فرکانس‌های بالا و پایین دارند. آن‌ها می‌‌توانند در محیط‌‌های مختلف خلوت یا شلوغ صوت را شناسایی کنند. این نوع سمعک مدل عینک همچنین قابلیت شناسایی گفتار را در یک محیط شلوغ دارا می باشند. برای افرادی که مشکلات شنیداری خیلی حادّ دارند نیز این سمعک‌ها مناسب ‌اند. امروزه انواع سمعک‌ های عینکی بلوتوث ‌دار در بازار عرضه شده اند که می ‌توانند به سیستم‌های مختلفی همچون انواع تلفن همراه، تبلت، لپ ‌تاپ و کامپیوتر متصل گردند. سمعک‌های عینکی دارای دو نوع هوایی و استخوانی می باشند اما نوع استخوانی آن‌ها مرسوم تر است. در ادامه به تشریح بیشتر این نوع سمعک و قیمت سمعک های عینکی خواهیم پرداخت:

سمعک عینکی در گوش یک خانم

معرفی انواع سمعک عینکی

1-  سمعک عینکی هوایی: یکی از انواع سمعک عینکی می باشند. سمعک‌های عینکی هوایی دقیقا همچون سمعک‌های مرسوم پشت ‌گوشی کار می ‌کنند. این سمعک‌ها قادر هستند از راه هوایی، حلزون داخل گوش را تحریک نمایند.  در این سمعک‌‌ها لوله باریکی از کنار عینک و بالای دسته آن خارج می‌‌شود تا صوت را به داخل گوش هدایت نماید. این نوع از سمعک‌ها همچون سمعک‌های پشت گوشی بوده  و از نظر فن‌آوری و عملکرد همانند سمعک پشت گوشی کار می‌کنند‌.

2 – سمعک های عینکی جهت دار: سمعک‌های عینکی جهت‌دار از انواع سمعک عینکی می‌باشند و هیچ تفاوتی با سمعک جیبی و هوایی ندارد فقط تنها تفاوت این است که در دو طرف دسته ی عینک قرار می گیرند‌. گفتنی است به دلیل دو نوع ارتعاش از دو سمت سر و هم چنین نبود مانعی برای تفکیک این دو نوع صدا؛ معمولا افراد دارای ضایعه کم شنوایی رضایت خوبی از این سمعک ها ندارند. اما در مورد مدل سمعک عینکی هوایی از آنجایی که نسبت سیگنال به نویز در این نوع سمعک کاملا زیاد است، رضایت بیماران برای استفاده از آن بیشتر است چون دو میکروفن در دو سمت سر قرار می گیرد و جهت یابی و کیفیت و وضوح صدا به مراتب بیشتر از سمعک‌های یک طرفه می‌باشد.

عینک با قابلیت سمعک

3- سمعک های جیبی: از انواع سمعک عینکی هستند. لازم به توضیح است سمعک‌های جیبی، اولین سمعک‌های قابل حمل الکترونیکی هستند که توسط Harvey fletcher در لابراتوار بل اختراع شدند. این سمعک‌ها دارای جعبه و قالب گوش می‌باشند که توسط یک سیم به هم وصل می شوند. در جعبه سمعک اجزای تقویت کننده الکترونیکی، باتری و کنترل قرار دارد. اندازه این سمعک‌ها تقریبا اندازه کیف پول بوده و می‌تواند در جیب یا کمربند قرار داده شود. این سمعک‌ها بدون در نظر گرفتن محدودیت اندازه سمعک جیبی‌، دارای طول عمر بالای باتری با هزینه کمتر هستند‌. به دلیل قیمت پایین شان ، امروزه سمعک های جیبی نیز فروش دارند  .

4- سمعک عینکی استخوانی: به طور ویژه سمعک عینکی استخوانی برای بیمارانی طراحی شده است که راه هوایی‌ گوش شان بسته شده ‌است، یا به صورت مادرزادی گوش آن‌ ها گرفته است و راه ورود به داخل گوش وجود ندارد. همچنین این نوع سمعک برای کسانی انتخاب خوبی محسوب می شود که گوش شان بیش از اندازه جرم گرفته است و نمی ‌توانند از سمعک‌های داخل ‌گوشی استفاده کنند، اما دوست ندارند دیگران از وجود سمعک بر روی گوش شان مطلع گردند. سمعک عینکی استخوانی برای افرادی که دچار پارگی پردۀ گوش شده ‌اند نیز قابل تجویز است .  در سمعک عینکی استخوانی امواج صوتی از راه چسبیدن دستۀ عینک به استخوان پشت گوش (ماستوئید) انتقال صورت می یابد و دلیل نام‌ گذاری شدن آن به عنوان سمعک استخوانی نیز همین امر می باشد. صدا پس از دریافت شدن از طریق رسیور و پردازش شدن از راه استخوان ، به حلزون گوش برخورد می کند. در تحلیل و انتقال صدا لالۀ گوش هم کاربرد و تاثیر فراوانی دارد.

سمعک عینکی

سمعک های عینکی برای ۳ دسته از بیماران مطلوب‌تر هستند:

  • بیماران با عفونت‌های شدید در گوش میانی و گوش خارجی که با درمان دارویی به نتیجه‌ایی نرسیده‌اند و به علت وجود ترشحات زیاد در گوش دچار افت شنوایی شده‌اند. در این بیماران استفاده از سمعک‌های مرسوم باعث ورود ترشحات به سمعک و در نتیجه سوختن سمعک می شود. به همین جهت لازم است از سمعک استخوانی استفاده گردد.
  • بیماران با کری کامل یک طرف از گوش عمدتا از مشکل جهت یابی و عدم درک گفتار از سمت گوش ناشنوای خود شاکی هستند. در این حالت می توان به کمک سمعک استخوانی مشکلات بیماران را رفع نمود.  سمعک در این بیماران می تواند صدا را از سمت گوش ناشنوا دریافت نماید و مستقیما از سمت گوش ناشنوا و از طریق استخوان، صدا را به حلزون گوش سالم انتقال دهد.
  • بیمارانی که دوست ندارند سمعک در داخل گوش یا بر روی گوش شان دیده شود علاقه ایی به گذاشتن سمعک ندارند. این بیماران هیچ کدام از دو مشکل توضیح داده شده در بالا مشاهده نمی شود و فقط بحث زیبایی سمعک مطرح می باشد. با کمک سمعک استخوانی عینکی در این بیماران می توان مشکل بیماران را رفع نمود.
سمعک عینکی در گوش یک زن میانسال

قیمت سمعک عینکی

بسیاری عزیزان در مورد قیمت سمعک عینکی سوال پرسیده بودند. بایستی توجه داشت که سمعک عینکی از دسته سمعک های استخوانی قلمداد می شود . در سال های اخیر با پیشرفت فن آوری و کاهش سایز سمعک های مرسوم ، استفاده از این سمعک‌ها به شدت کاهش یافته است. در مورد قیمت سمعک عینکی باید توجه داشت که به طور کلی می توان گفت در سال حدود ۵۰ از این مدل سمعک های قدیمی تجویز می گردد؛ در حالی که تعداد تجویز سمعک های نوین بیش از ۳۰۰ هزار عدد است. در ایران ، قیمت سمعک عینکی معمولا قیمتی بین ۶ تا ۸ میلیون تومان می باشد. البته این رقمی که برای قیمت سمعک های عینکی ارائه شد یک عدد حدودی است.

انواع سمعک استخوانی

سمعک‌های استخوانی به چهار دسته تقسیم بندی شده اند: سمعک استخوانی تلی، سمعک استخوانی هد باندی ، سمعک استخوانی عینکی ، سمعک استخوانی قابل کاشت با جراحی.

لازم به توضیح است که این سمعک ها از جنبه فن آوری ساخت و قدرت یکسان هستند، اما شکل آنها متفاوت می‌باشد.

مزایای استفاده از سمعک عینکی عبارتند از :

  • استفاده کردن آسان و بدون دردسر از سمعک عینکی.
  • مطلوب بودن آن برای بیمارانی که کاهش دید دارند و استفادۀ هم زمان از عینک و سمعک.
  • داشتن ظاهری مناسب برای کسانی که دوست دارند کم ‌شنوایی شان را پنهان کنند.
  • دارا بودن انواع فرم ‌های مردانه و زنانه در شکل ها و رنگ های مختلف.
  • مطلوب بودن این نوع سمعک برای کودکان به دلیل جای ‌گیری خوب.
  • جلوگیری نمودن از بروز عفونت‌ های گوشی در این نوع سمعک ها.
  • جلوگیری کردن  از ایجاد قارچ ‌هایی که ممکن است به دلیل استفاده از سمعک‌ های داخل گوشی ایجاد گردند.
  • وسیله ای است کم هزینه برای افرادی که گرفتگی گوش دارند اما توانایی مالی برای کاشت سمعک را ندارند.
سمعک عینکی پنهان در گوش خانم

نکات کلیدی پیش از اقدام به خرید عینک سمعک دار

پس از آن‌که مراحل ارزیابی شنوایی طی شد، چنانچه متخصص شنوایی سنجی یا ادیولوژیست به فرد استفاده از سمعک را توصیه نماید، لازم است قبل از خرید سمعک حتما به این موارد توجه شود:

  • اندازه سمعک با میزان کم شنوایی فرد ارتباط مستقیمی دارد. به گفته دیگر، در افرادی که دارای کم شنوایی شدید و عمیق می‌باشند نباید از سمعک‌های کوچک داخل گوشی استفاده کرد. اما با این اوصاف، در بازار کوچک ترین سمعک‌ها با قدرت شنوایی بالا وجود دارند.
  • چنانچه فردی بیش از حد مستعد ابتلا به عفونت گوش است، به علت ورود مایع و عفونت گوش سمعک های کوچک داخل گوشی می‌توانند در معرض آسیب قرار بگیرند. بنابراین این نوع از سمعک ها نمی‌توانند بهترین انتخاب فرد باشند. البته فیلترهای خاصی در برخی از سمعک ها  برای این شرایط در نظر گرفته شده است.
  • ممکن است فردی تمایل داشته باشد برخی از انواع سر و صداهای پس زمینه را کاهش داده و یا برخی از فرکانس های صوتی که در شنیدن آن مشکل دارد را افزایش دهد. اما لازم به توضیح است همه سمعک ها قادر به انجام این قابلیت ها نیستند. بنابراین ضروری است فرد به نظر متخصص شنوایی سنجی خود اعتماد نماید و تجویز سمعک مناسب را بر عهده ی وی قرار دهد.
  • همچنین گفتنی است با استفاده از سیگنال وایرلس ، برخی از انواع سمعک می توانند به  لپ تاپ، پخش کننده های موزیک و موبایل متصل شوند، چنانچه این موضوع برای فرد کم شنوا اهمیت زیادی دارد آنها می‌تواند قبل از خرید سمعک از این مسئله مطمئن گردند.
  • چنانچه فرد کم شنوا از نظر ظاهری نگران استفاده از سمعک می باشد، می تواند در این مورد با مشاوران صحبت کند تا با توجه به مشکل شنوایی و زیبایی ظاهری بهترین گزینه را تهیه نماید.
تکنولوژی سمعک عینکی

چه نوع سمعکی را باید خریداری کرد؟

برای خرید سمعک، در این زمینه دو نکته مهم وجود دارد :

  • اول، باید افراد از سمعک ‌هایی استفاده نمایند که قدرت آن ‌ها متناسب با میزان ضعف شنوایی آن ‌ها باشد. چنانچه فردی دارای ضعف شدید شنوایی باشد، به دستگاه سمعکی در سطح متوسط و ممتاز نیازمند خواهد بود. از سوی دیگر، اگر فردی به  بهره مندی از همه‌ی امکانات یک سمعک ممتاز تمایل داشته باشد ، یک مدل متوسط نیز می ‌تواند نیاز های وی را برآورده سازد.
  • دوم، یک متخصص شنوایی سنجی، بر اساس سبک زندگی بیمار می تواند نوع سمعک را شناسایی‌ کند. به عنوان مثال، چنانچه فردی در محلی شلوغ و پرسر و صدا مشغول به کار است ، از این حیث به سمعکی نیاز دارد که مجهز به برترین فن آوری ‌ها در زمینه‌ کاهش نویز باشد و در صورت بروز صداهای بلند  حتی الإمکان دارای یک میکروفون جهت دار برای خاموش کردن بلند گوی دستگاه باشد.

ارائه این گونه اطلاعات می تواند به فرد در تصمیم ‌گیری برای انتخاب سمعک کمک شایانی نماید. شایان توجه است که سطح ضعف شنوایی فرد مهم‌ ترین نکته در انتخاب یک سمعک است. پس از طی یک سری آزمایشات ادیولوژیست یا متخصص شنوایی سنجی  قادر به تشخیص است که چه نوع سمعکی برای بیمار مناسب ‌تر است. مرحله‌ی آخر، مربوط به مقایسه‌ی قیمت مجموعه ‌ای از سمعک ‌ها است که با توجه به آزمایشات شنوایی و معاینه ی گوش مناسب تشخیص داده شده‌ اند.

سمعک عینکی

قیمت سمعک های عینکی

در تعیین قیمت سمعک عینکی،  ویژگی هایی نظیر هوایی یا استخوانی بودن آن و فن آوری هایی که بر روی آن کار گذاشته شده است اثر دارد.  همچنین این نوع از سمعک‌ ها با توجه به میزان کم‌ شنوایی، سن افراد، شکل و طرح، اندازه‌ و اعتبار برند خود دارای قیمت‌های متفاوتی می باشند.  لازم به توضیح است عینک ‌های  استخوانی از عینک ‌های  هوایی گران ‌تر هستند و هر اندازه سمعک های عینکی هوشمند تر باشند و از طریق وایرلس قابلیت اتصال به دستگاه ‌های مختلف را داشته باشند، قیمت بیشتری دارند.  این نوع سمعک‌ ها،  سمعک ‌های بادوامی محسوب می گردند و قابل استفاده برای مدت زمان طولانی هستند. بنابراین آن ها هر قدر هم که گران باشند خریدشان برای مشتری‌ها بسیار به‌ صرفه است زیرا یک محصول با کیفیت را به مدت طولانی در اختیار آن ‌ها قرار می ‌دهد و به صورت مؤثری شرایط زندگی ‌شان را بهبود داده و باعث نشاط ذهنی آن ‌ها می گردد.

نکات مهم در زمینه سمعک های عینکی

همه ما می دانیم که افراد کم‌ شنوا در زندگی ‌شان با مشکلات گوناگونی مواجه هستند. انتخاب نمودن یک سمعک متناسب با شرایط افراد تا حدّ زیادی می‌ تواند کیفیت زندگی ‌شان را بهبود بخشد. سمعک عینکی از آن دسته از سمعک ‌ها می باشد که سهولت در استفاده از آن و ظاهر خوشایندش به ویژه برای کسانی که مایل به آشکار شدن سمعک‌ شان نیستند بسیار حیاتی است. این نوع از سمعک دارای دو نوع هوایی و استخوانی بوده که هر کدام کاربری خاص خود را دارند. بهره گرفتن از سمعک عینکی با فن آوری نوین؛ مزایای قابل توجهی دارد که در مقابل هزینه ‌ای که برای خرید آن پرداخت می‌شود بسیار مقرون به صرفه است. شرکت هلندی، Varibel به تازگی سمعک های عینکی BLU را طراحی کرده و به بازار عرضه نموده است. گفتنی است این نوع سمعک ها دارای قابلیت ارتباط و کنترل از طریق بلوتوث می باشند. این سمعک به عنوان بهترین سمعک عینکی دنیا معروف شده است و دارای فن آوری آرایش میکروفونی همراه بی سیم می باشد. کاربر این سمعک قادر خواهند بود بلوتوث سمعک را به تلفن همراه  ،  تبلت و کامپیوتر متصل نموده و از امکانات منحصر به فرد آن استفاده نماید. همچنین این سمعک دارای اپلیکیشنی می باشد که بر روی تلفن همراه و یا تبلت نصب می گردد و توسط آن کاربر سمعک می تواند سمعکش را تنظیم نماید. خوب است بدانید می توان از این سمعک به عنوان هندزفری تلفن همراه نیز استفاده نمود و مکالمه ای آسان و واضح برقرار کرد. سمعک عینکی BLU دارای سیستم تطبیقی حذف فیدبک و کاهش نویز نیز می باشد.

سمعک عینکی پیشرفته

جهت مشاوره و خرید سمعک عینکی شما میتوانید با کارشناسان ما در کلینیک طنین سمعک تماس حاصل نمایید