پرده گوش که غشای تمپان نیز نامیده می شود، نقش اساسی در فرآیند شنوایی دارد. این بافت نازک و قابل انعطاف که از سه لایه تشکیل شده است، گوش خارجی را از گوش میانی جدا میکند. هنگامی که امواج صوتی وارد گوش میشوند، به پرده گوش برخورد میکنند. این امواج سبب لرزش پرده گوش میشوند و این ارتعاشات به استخوانهای گوش میانی منتقل میشود.گاهی اوقات پرده گوش ممکن است پاره شود و پارگی پرده گوش باعث کاهش شنوایی میشود و شما را در برابر عفونت آسیب پذیر میکند.
عوامل متعددی میتوانند باعث ایجاد سوراخ یا پارگی در پرده گوش شوند. این مواردشامل ضربه به سر، عفونت گوش، صداهای بلند نزدیک گوش، یا ورود ذرات خارجی به داخل گوش است. پارگی میتواند باعث درد گوش، زنگ زدن در گوش، حالت تهوع، احساس چرخش و کاهش شنوایی در هنگام پارگی شود.
ترکیدن پرده گوش که به آن پارگی پرده گوش یا سوراخ شدن پرده گوش نیز گفته می شود، میتواند علل خارجی یا داخلی داشته باشد. علل خارجی ترکیدن پرده گوش میتواند شامل هر نوع ضربه به سر باشد. این علل میتواند شامل ضربهای به سر، سیلی به گوش، یا نفوذ جسمی به پرده گوش باشد. انفجار همچنین میتواند علت خارجی ترکیدن پرده گوش باشد. شایع ترین علت داخلی پارگی پرده گوش، عفونت گوش میانی است. یک ویروس، باکتری یا قارچ میتواند باعث عفونت گوش میانی شود و این مورد شایعترین علت پارگی پرده گوش در کودکان است.
پرده گوش که غشای تمپانیک نیز نامیده میشود، بافت نازکی است که از گوش میانی محافظت میکند و بخشی از فرآیند شنوایی را انجام میدهد. هنگامی که سوراخ یا پارگی در پرده گوش ایجاد میشود، در نظر گرفته میشود که پرده گوش پاره شده است. پارگی پرده گوش میتواند باعث کاهش شنوایی و افزایش عفونت گوش میانی شود. احتمال کاهش شنوایی و میزان کم شنوایی به اندازه پارگی و محل پارگی بستگی دارد.
علائم سوراخ شدن پرده گوش یا عفونت گوش ناشی از پارگی پرده گوش عبارتند از:
علائم معمولا پس از بهبود پرده گوش و درمان هرگونه عفونت برطرف میشوند.
چه زمانی باید به پزشک عمومی مراجعه کرد؟
به پزشک عمومی مراجعه کنید اگر:
بهبود پارگی گوش معمولاً بدون درمان اتفاق میافتد، اما پزشک عمومی میتواند عفونت (که ممکن است نیاز به درمان داشته باشد) را بررسی کند و در مورد نحوه مراقبت از گوش با شما صحبت کند.
پزشکان با استفاده از یک چراغ قوه کوچک و با یک لنز ذره بین به گوش شما نگاه میکنند. نوک این ابزار درون گوش شما میرود، اما فقط کمی داخل گوش میشود و نباید درد داشته باشد.
پارگی پرده گوش همیشه نیازی به درمان ندارد زیرا اغلب در عرض چند هفته خود به خود بهتر میشود.
در حالی که بهبودی خود به خود انجام میشود، نکات زیر میتواند به شما در تسکین علائم و کاهش احتمال عفونت گوش کمک کند:
اگر عفونت گوش ناشی از پارگی پرده گوش دارید، پزشک عمومی ممکن است آنتی بیوتیک تجویز کند.
اگر پارگی پرده گوش شما بزرگ است و در عرض چند هفته خوب نمی شود، پزشک عمومی ممکن است شما را به یک متخصص گوش ارجاع دهد تا در مورد انجام جراحی برای ترمیم پرده گوش سوراخ شده صحبت کند.
ایجاد سوراخ در پرده گوش میتواند به دلایل زیر ایجاد شود:
نکات زیر ممکن است به شما در جلوگیری از آسیب رساندن به پرده گوش کمک کند:
اگر سوراخ پرده گوش شما بزرگ باشد یا ظرف چند هفته خوب نشود، ممکن است برای ترمیم پرده گوش سوراخ شده خود به جراحی نیاز داشته باشید. به نوع عملی که برای ترمیم پرده گوش انجام میدهید، میرینگوپلاستی میگویند.
در حین جراحی پرده گوش سوراخ شده چه اتفاقی می افتد
جراحی برای ترمیم پارگی پرده گوش معمولاً در بیمارستان و تحت بیهوشی انجام میشود.
در طول جراحی ابتدا یک برش کوچک درست در جلو یا پشت گوش شما ایجاد میشود و یک تکه کوچک از بافت زیر پوست شما برداشته میشود. این عمل یک زخم کوچک باقی میگذارد که معمولاً توسط موهای شما پوشانده میشود.
از ابزارهای جراحی کوچک برای پر کردن پارگی در پرده گوش با این تکه بافت استفاده میشود. این کار ممکن است از طریق دهانه گوش یا از طریق یک برش کوچک در کنار گوش شما انجام شود.یک پانسمان در گوش شما قرار داده میشود تا چسب را در جای خود نگه دارد و از ورود آب و میکروبها جلوگیری کند. این پانسمان معمولاً حدود دو یا سه هفته در جای خود باقی میماند. یک پنبه روی گوش شما گذاشته میشود و با باند در جای خود محکم میشود. سپس بریدگی پوست شما با بخیه بسته میشود. اکثر افراد میتوانند در همان روز یا روز بعد از عمل به خانه برگردند.
معمولا چند هفته طول می کشد تا پرده گوش شما بهبود یابد. قرار ملاقات بعدی برای حدود دو یا سه هفته پس از عمل، قبل یا بلافاصله پس از خروج از بیمارستان ترتیب داده خواهد شد.
فعالیت هایی که باید از آنها اجتناب کرد
تا زمانی که دوباره برای ویزیت بعدی پزشک میروید باید از کارهایی مانند زیر اجتناب کنید:
چه زمانی باید مشاوره پزشکی دریافت کرد
داشتن مقداری ناراحتی، سرگیجه، صداهای غیرعادی در گوش و کمی خونریزی در چند روز اول پس از جراحی طبیعی است. اما اگر هر کدام از علائم زیر را داشتید با پزشک یا بیمارستان تماس بگیرید:
جراحی برای ترمیم پارگی پرده گوش معمولاً هیچ مشکل جدی ایجاد نمیکند. اما خطرات احتمالی آن عبارتند از:
بنابراین بهتر است قبل از انجام عمل جراحی، با جراح خود در مورد مزایا و خطرات احتمالی عمل صحبت کنید.
اگرچه در بسیاری از موارد نمیتوان از علل سوراخ شدن پرده گوش پیشگیری کرد، اما برای پیشگیری از پارگی پرده گوش میتوانید کارهای زیر را انجام دهید:
از تمیز کردن گوش با سوابهای پنبهای یا وسایل مشابه خودداری کنید
هنگامی که در یک کنسرت با صدای بلند هستید یا در شغلی با سر و صدای زیاد کار میکنید، همیشه از محافظ گوش کافی استفاده کنید.
به طور کلی، پارگی پرده گوش طی هفتهها یا ماهها بهبود مییابد و نیازی به دارو برای پارگی گوش وجود ندارد. در بیشتر موارد کاهش شنوایی به طور کامل بهبود مییابد. در این مدت به شما توصیه میشود که از ورود آب به گوش خودداری کنید و اگر مشکوک به عفونت هستید میتوانید از آنتی بیوتیک زیر نظر پزشک استفاده کنید. طب سنتی پارگی پرده گوش نیز گذاشتن حوله یا پارچه فلانل پشمی گرم را روی گوش پیشنهاد میدهد. البته اگر این اقدامات نتوانست پرده گوش را بهبود بخشد، باید تحت نوعی جراحی به نام تمپانوپلاستی قرار بگیرید. این جراحی شامل چسباندن پرده گوش با تکه کوچکی از بافت که از پشت گوش و زیر پوست برداشته میشود، است که به طور مفصل آن را توضیح دادیم. اگر به کم شنوایی یا کاهش شنوایی مبتلا شدهاید، میتوانید خرید سمعک را از طریق فروشگاه ما انجام دهید.
✅ارزیابی شنوایی
✅ مشاوره و تجویز سمعک توسط متخصص شنوایی در منزل
در تعطیلات سال جدید میتوانید مشاوره آنلاین و تلفنی با خانم دکتر قاسمی داشته باشید. جهت هماهنگی به شماره واتس آپ ۰۹۳۳۰۴۸۱۶۳۹ پیام ارسال نمایید.
✅مشاوره کودک و خانواده
✅اختلالات یادگیری
✅اختلالات گفتار و زبان
✅مشکلات وسواس و اضطراب
✅مشاوره آنلاین با شهرستانها و خارج از کشور
✅ و ...